Åter Igen Ismete

I helgen var de nog sista isfisket för den här säsongen. Isen var riktigt dålig och de kändes som att borra i snö.
Men vad vi inte visste var att under dom sista timmarna på isen skulle fisket visa sig från sin bästa sida.

Conny och jag kom ut vid 10 tiden, vi packade pulkan så med så mycket vi bara kunde för att slippa bära all skit genom snön innan vi kom ut på isen. Efter femtio meter med snö till midjan var vi äntligen ute på isen.
Efter en kort promenad var vi framme och riggade upp spö efter spö.. Jag lovade conny att få ta första fället eftersom jag redan hade tagit 2 gäddor på turerna innan. Han var nöjd med det och vi pillade i dom sista mörtarna i hålen. Men vi hann inte riktigt färdigt innan första vippan stod upp. Conny sprang fort fram och gjorde mothugg. Men inget svarade emot, fisken hade spottat ! En sargad mört var de ända som kom upp. Men snabbt ner med mörten igen, de kan ju hugga igen. Conny var tjurig.. Så jag sa, var lugn. Du kan få ta nästa med !
Vi bestämde att ge varje hål ca 30-40min innan vi flyttade på dom. Den tiden gick och vi flyttade våra spön med 7-8meters mellanrum. Vi borrade upp två extra hål för att se om borren var sugen på våra pirkar. Men vi hann inte pimpla mer än två tre ryck förns det var dags för gädda igen.. Nu var fisken krokad och Conny såg lycklig ut !
En fin liten tjockis på 3,2 kg fick se ovansidan på isen. Fan va skönt, Årets första gädda ! sa conny med en lättnads suck.

          

De tog nog inte mer än 5min efter connys gädda så sänkte sig vippan på närliggande spö sakta ner mot hålet.
Vi smög sakta fram och avvaktade lite.. Sen tjongade vippan upp i luften och ja nitade snabbt. Den här fisken känns lite bättre conny ! Efter lite pill med att styra fisken upp i hålet var fisk nr 2 landad. En fin 5kilos fisk.

          

Vi flyttade efter en stund våra spön ytterligare en gång. De kändes väldigt bra.. och vi satt på helspänn mest hela tiden. Men nu gick tiden och conny tyckte att de var lite segt när vi varit så bortskämda med snabba hugg. Precis då, när den meningen var avslutad reste sig en vippa upp och de va fisk på gång igen. Conny krokade men fisken klarade sig och fick en mört gratis. -Fan va gör jag för fel ? DÄR ! sa conny. -Vadå där ? ja jag. -Aah där, fisk !
Ja kutade bort och krokade. Aah, den sitter.  Drillen blev inte så spännande utan vi kunde snabbt landa dagens tredje gädda på 4kg. Fisk igen ! hojtade vi båda till och vände oss om för att ta nästa spö ! -Fan nu är de körigt du! Conny gjorde mothugg.. NEJ inte igen, ja missade ? Så jag halade upp linan med händerna för att kolla mörten. Då kände jag att de va lite motstånd ändå.. va fan ? Och upp kom en abborre på 6-7hg. haha.. Även abbisarna ville vara med i leken. Så då började vi pimpla.. Upp kom en och två borrar till. Och så blev vi avbrutna igen. En av vipporna tjonga upp. En snabb rush in till spöt och de va fisk igen. Jag kunde landa dagens 4e gädda.

              

Efter den här intensiva huggperioden blev det lite lugnare. Vi kunde för första gången ta en kopp varmt och en macka. Vi snackade lite och var allmänt nöjda. Flyttade spöna till andra sidan igen där vi började dagen.
Men inget hände, fan de vore kul med en lite större fisk så vi får lite problem hehe.. sa jag till conny.
Som på beställning flög en vippa iväg. Inget tjaffs den här gången.. linan flög ur rullen. Conny krokade bestämt. Fisken tog lina så rullen morrade duktigt. När ja såg fisken i hålet utbrast jag, du.. den här får vi nog inte upp ? conny blev nervös. Men sanningen var att jag åter igen hade lurats av förstoringsglas-effekten ännu en gång. Väl uppe på isen konstaterades en fin 5kilos fisk. Inte fy skam det heller men ändå ingen 8-9kilos.

             

Det blev en liten snipa till för mig innan vi packade ihop och tackade för oss.
Dagens resultat blev 6 gäddor, 3 abbisar och 3 bommade fiskar. En absolut underhållande dag.
Nu längtar vi till öppet vatten !!

/J


Kommentarer
Postat av: Jenny

Ni hade ju ingen pulka sa du väl? Så ni fick dra i en ikea kasse? eller har ja drömt de? :S hehe..

2010-03-28 @ 15:31:38
URL: http://jennynilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0