Gäddrace.

Körde ett pass med Conny & Bauer igår på sjön.
Dagen började seg & kylslagen och det kändes som om dagen skulle komma att bli lång och seg.
Men temperaturen steg i takt med att vi hittade gäddorna.
Vi driftade av första streckan och dennis kunde ganska snabbt landa dagens första gädda. Efter den rullade det på med fisk och efter ca 20 min hade vi 7 fiskar uppe och ett gäng missade.
Vädret kunde inte riktigt bestämma sig hur det skulle vara för dagen då det ena stunden var strålande sol & andra full storm och hagel. Men det verkade tända gäddorna. Vid lunch hade vi 15 fisk uppe och minst lika många bommade.
Klockan blev 14 och fisket hade stannat av en gnutta. Dennis som skulle upp till uppsala och fira sin bror släppte vi av vid bilen. Det blåste grymt mycket i byarna och gässen skummade vita på vågorna. Men jag och Conny bestämde oss för att trotsa vinden och åkte tillbaka dit vi hade haft bra fiske på förmiddagen.
Det skulle visa sig att vi gjorde rätt i det. För de sista timmarna fullkomligt kastade sig gäddorna över våra beten.
Vi dubbeldrillade och hade oss mest hela tiden. Följen & missade hugg i nästan varje kast. Vissa gånger kom det till & med flera gäddor in efter betet.
Tyvärr höll fisken ingen storlek att skryta med men medelvikten låg nog runt en 4kilo med dagens topp på 6 pannor. Vi landade 29 gäddor men kunde lika gärna haft ett 50-60tal i båten !!
Riktigt skönfläckig skärgårdsgurka !

Norra Vättern. Jag och erik körde två daga...

img_0923 (MMS)

Norra Vättern. Jag och erik körde två dagar i Vättern helgen som var. Laddade till tusen smög vi ut genom den tunna isen som lagt sig under natten på fredagsmorgonen. Att fisket skulle bli trögt hade vi räknat med. Men tiden gick och trögt, ja det kan man lugnt säga att det var. Första dagen bara försvann och vi hade bara ett missat hugg. Dag två och nya förhoppningar. Lördagen bjöd på mer vind än fredagen då vinden var obefintlig. Men det visade sig att det skulle bli lika trögt. Men på eftermiddagen kom första hugget på westins nya platypus över 14m djupt.. Men fisken var en besvikelse! En snipa ? Scenariot upprepades två gånger till och vi fick se oss besegrade. Väl hemma i Norrköping rullade rapporterna in från polarna som satsat helgen i skärgården. Det hade varit grymt fiske både storlek och i antal! Skit också.. Aja, skam den som ger sig. På't igen !


Sådär, då har tåget gått till norra Vätter...

img_2213 (MMS)

Sådär, då har tåget gått till norra Vättern. Där ska jag och erik fiska 15+ gäddor.  Rapporterar från sjön !


Hann med ett super snabbt pass i bråviken ...

img_2082 (MMS)

Hann med ett super snabbt pass i bråviken med Conny idag. Endast 2 timmar hann vi köra. Men vi pillade upp 7 gäddor och bommade ett bra gäng. Fan så kul det var. Allt hände liksom samtidigt. Skönt att få lufta båten också. Nästa helg kommer jag och erik köra gäddtrolling i norra Vättern. Hoppas på ett riktigt AS ! Mvh


Havsöringsfiske

Har spenderat helgen nere på landstället i kaggebo med familjen. Conny var också nere så vi slog våra kloka huvuden ihop och planerade fiske.
Så idag vid 10 möttes jag conny och chrille på bestämd plats för att från land försöka pilla upp några öringar.
Det kändes i luften att våren är här och det kändes förjävla gott att få spinnfiska i öppet vatten igen.
Vinden var åt helsike fel men vem brydde sig om det ? Det var ju skönt att bara vara ute och fisk hade vi inte räknat med iallafall !
Tiden gick och vi bestämde oss för att bryta.
Men på vägen hem hittade vi en fin vik för gädda och var bara tvugna att stanna till. Så vi lyckades inom några kast kroka ett gäng feta pigga snipor. Kul !
Våren är här ! Vi hörs

Då var man ute igen. Efter två bra pass ti...

img_4856 (MMS)

Då var man ute igen. Efter två bra pass tidigare hoppas vi på att toppa nu så vi kan gå vidare till båtfisket. 2 gäddor har sett ovansidan av isen såhär långt. Största ca 5kg.


RSS 2.0