Båt-premiär 2010.

Igår så sjösatte jag och matsa båten inne vid alvar båtar vid halv nio tiden för att fiska lite gös till en början.
Men vi blev direkt bromsade av att mitt ekolod inte ville vara med i matchen. Vi lirkade lite utan framgång.
Vi bestämde oss ändå för att blöta jiggarna och försöka. Men att starta ett fiske irriterad över elektroniken är aldrig bra. Ju mer tiden gick desto mer förbannad blev jag över att vi inte kunde söka branter,betesstim osv.
Perra skulle anlända vid 12 tiden för att vi då tänkte gå över till gäddfisket. Klockan blev halv elva och perra ringde och undra hur de gick, han var grymt sugen och ville komma ner tidigare. Skönt tyckte jag som inte ville fiska gös mer. Vi plockade upp honom en stund senare, tog en macka medans vi puttrade iväg mot gäddorna.

På vägen ut möttes vi av en Buster L, med två erkännt duktiga gäddfiskare. Fan svor matsa, nu har dom finkammat våra ställen garanterat.  Hoppet om fisk sjönk en smula. Väl på plats tog det inte lång stund innan en fisk uppenbarade sig i en virvel efter matsas buster. Sekunden efter det krokade perra en fisk på hans svartzonker tail. Humöret steg och det kändes som om de kunde bli en bra dag.
Vi flyttade upp oss för att påbörja en lång drift längs vassen.. Vi hann knappt börja så bet en pigg snipa över matsas "billiga-lådan-buster". Gubbarna i fören sjöng genast upp sig. Oväntat, tänkte jag.

Vi driftade vidare utan några kontakter. Men så kom gädda nummer två för matsa. Åter igen ett hugg precis vid båten. -Årets färg ! hojtade matsa.
Men det visade sig att det inte skulle bli mycket mer än såhär. Några missade hugg var det ända.
Att jag inte fick någon fisk gjorde mig inte så mycket. Jag hade svårt med koncentrationen. Irriterad över ekolodet och grymt pissnödig kunde jag ändå känna mig nöjd över mina nya prylar för säsongen.
Rullen kändes bra, även mitt nya Cortland Endurace Musky spö kändes grymt bra.  

              

Isen släpper snabbt nu. Jag var nere vid karlsro idag och lämnade nycklarna till grabbarna som ska serva min båt. Bara under natten hade 30m is försvunnit på andra sidan viken.
Skönt, snart blir de fiske i dom "riktiga" vattnen..

/ J

Åter Igen Ismete

I helgen var de nog sista isfisket för den här säsongen. Isen var riktigt dålig och de kändes som att borra i snö.
Men vad vi inte visste var att under dom sista timmarna på isen skulle fisket visa sig från sin bästa sida.

Conny och jag kom ut vid 10 tiden, vi packade pulkan så med så mycket vi bara kunde för att slippa bära all skit genom snön innan vi kom ut på isen. Efter femtio meter med snö till midjan var vi äntligen ute på isen.
Efter en kort promenad var vi framme och riggade upp spö efter spö.. Jag lovade conny att få ta första fället eftersom jag redan hade tagit 2 gäddor på turerna innan. Han var nöjd med det och vi pillade i dom sista mörtarna i hålen. Men vi hann inte riktigt färdigt innan första vippan stod upp. Conny sprang fort fram och gjorde mothugg. Men inget svarade emot, fisken hade spottat ! En sargad mört var de ända som kom upp. Men snabbt ner med mörten igen, de kan ju hugga igen. Conny var tjurig.. Så jag sa, var lugn. Du kan få ta nästa med !
Vi bestämde att ge varje hål ca 30-40min innan vi flyttade på dom. Den tiden gick och vi flyttade våra spön med 7-8meters mellanrum. Vi borrade upp två extra hål för att se om borren var sugen på våra pirkar. Men vi hann inte pimpla mer än två tre ryck förns det var dags för gädda igen.. Nu var fisken krokad och Conny såg lycklig ut !
En fin liten tjockis på 3,2 kg fick se ovansidan på isen. Fan va skönt, Årets första gädda ! sa conny med en lättnads suck.

          

De tog nog inte mer än 5min efter connys gädda så sänkte sig vippan på närliggande spö sakta ner mot hålet.
Vi smög sakta fram och avvaktade lite.. Sen tjongade vippan upp i luften och ja nitade snabbt. Den här fisken känns lite bättre conny ! Efter lite pill med att styra fisken upp i hålet var fisk nr 2 landad. En fin 5kilos fisk.

          

Vi flyttade efter en stund våra spön ytterligare en gång. De kändes väldigt bra.. och vi satt på helspänn mest hela tiden. Men nu gick tiden och conny tyckte att de var lite segt när vi varit så bortskämda med snabba hugg. Precis då, när den meningen var avslutad reste sig en vippa upp och de va fisk på gång igen. Conny krokade men fisken klarade sig och fick en mört gratis. -Fan va gör jag för fel ? DÄR ! sa conny. -Vadå där ? ja jag. -Aah där, fisk !
Ja kutade bort och krokade. Aah, den sitter.  Drillen blev inte så spännande utan vi kunde snabbt landa dagens tredje gädda på 4kg. Fisk igen ! hojtade vi båda till och vände oss om för att ta nästa spö ! -Fan nu är de körigt du! Conny gjorde mothugg.. NEJ inte igen, ja missade ? Så jag halade upp linan med händerna för att kolla mörten. Då kände jag att de va lite motstånd ändå.. va fan ? Och upp kom en abborre på 6-7hg. haha.. Även abbisarna ville vara med i leken. Så då började vi pimpla.. Upp kom en och två borrar till. Och så blev vi avbrutna igen. En av vipporna tjonga upp. En snabb rush in till spöt och de va fisk igen. Jag kunde landa dagens 4e gädda.

              

Efter den här intensiva huggperioden blev det lite lugnare. Vi kunde för första gången ta en kopp varmt och en macka. Vi snackade lite och var allmänt nöjda. Flyttade spöna till andra sidan igen där vi började dagen.
Men inget hände, fan de vore kul med en lite större fisk så vi får lite problem hehe.. sa jag till conny.
Som på beställning flög en vippa iväg. Inget tjaffs den här gången.. linan flög ur rullen. Conny krokade bestämt. Fisken tog lina så rullen morrade duktigt. När ja såg fisken i hålet utbrast jag, du.. den här får vi nog inte upp ? conny blev nervös. Men sanningen var att jag åter igen hade lurats av förstoringsglas-effekten ännu en gång. Väl uppe på isen konstaterades en fin 5kilos fisk. Inte fy skam det heller men ändå ingen 8-9kilos.

             

Det blev en liten snipa till för mig innan vi packade ihop och tackade för oss.
Dagens resultat blev 6 gäddor, 3 abbisar och 3 bommade fiskar. En absolut underhållande dag.
Nu längtar vi till öppet vatten !!

/J


Ismete.

Aa, idag har vi kört ett riktigt pass på isen. Det blev "storgädde-viken" som blev offer för vårat ständiga borrande.
Vi åkte vid kl 08.00 för att möta Pelle, Chrilles mörtkontakt vid OKQ8. Han skulle själv iväg och fiska så de blev lite snack innan vi vinka hejdå och åkte åt varsit håll. På vägen plockade vi upp Conny som var riktigt sugen på att få fingrarna dränkta i gäddslem.

Det började med en lagom jobbig promenad fyra hundra meter i massvis med snö. Men välframme på isen gick det lättare. Vi satte ut våra spön direkt för att känna att vi verkligen fiskade. När metspöna var ute gick vi ett 30tal meter bort för att pimpla borre under tiden.
Tiden gick och ja kände att de nog inte blir något idag. -Suck, de känns inte rätt. Men mitt i mitt negativa tänkande säger conny frågande -Den där vippan står ju upp?. Va fan de är ju mitt spö ! svarade jag snabbt och kastade pimpelspöt åt sidan. En snabb spurt fram och ja nitar mothugget. Fisken följer väldigt enkelt med för att plötsligt ursinnigt rusa ! Sliren på haspelkvarnen morrar sexigt ! Hjärtat bultar och skickar glada vibbar i hela kroppen.
Gäddan syns efter en liten stund genom hålet.  Utan att tänka på förstorings-glas-effekten i pimpelhål.. Shit ? Fan va stor den är !! Efter lite trix att få tag på gäddan kommer den upp ur hålet. En trind och fin 5,5kgs är ett faktum.
Årets första gädda landad och allt känns så jävla mycket bättre !

  

Hoppet om fler gäddor är stort och vi borrar nya hål och flyttar spö efter spö. Tiden går snabbt..
Inget händer. Lika snabbt som hoppet steg försvann de..

För att göra en lång story kort så prövar vi olika strategier för att komma fram till något vettigt.
Dagen lider mot sitt slut så vi packar ihop allt övrigt trams och kikar på vipporna under den sista tiden..
Plösligt sänker sig vippan längs in mot vassen sakta sakta ner mot hålet.. sen snabbt upp en bit. Fan äre fisk ? Det rycker i conny som vet att det är hans tur att kroka.. Vänta lite conny så du inte skrämmer fisken ! Vippan sänks åter igen snabbt och fjooong så gungar vippan upp. Conny rusar som självaste Usain Bolt. Krokningen sitter och drillen blir hård. Fisken rusar.. släpp lina conny ! De går inte flämtar han förtvivlat.. Smack !!
Det ekar i hela viken.. men conny står tyst. Linan gick av ? Fan rullen funkar ju inte för fan..
Connys gammla nylonlina har legat i lådan förlänge. Synd.

Både chrille och conny blir fisklösa. Synd för dom !
Sen blev det att packa ihop och åka hem.

Tack och adjö !

Kolla Läget..

På lördag är de dags att köra ett pass på isen. Nu ska de fan bli något landat.
Idag tog jag och Bauer en sväng med bilen ut till tänkta platsen för att se om vägarna var plogade osv.
Så att vi slipper överaskningar på lördag. Dennis tog med sig sitt jerk-spö "incase of open water".
Skämtar du eller ? frågade jag. Men nix, i stegeborg är de ju strömt !
Och visst fanns de en kastfläck ! Nice ! De blev några kast och de va skönt. Någon fisk ? Nehee såklart inte !

Aja, hörs på lördag !

                 


Skeppa ringde..

Idag när jag satt och åt frukost på jobbet ringde luren. De va Markus på skeppa marin.
Han bekräftade min Predator rulles död. Det är ingen ide att kämpa mer.. Nae, skämt och sido.
Markus visste hur trött jag var på alla problem med den, så han fixa problemet på ett exemplariskt vis.
Inget tjafs eller trams. Utan rakt på sak - Din predator är borta och du får Revo Toron gratis istället.

Det kallar jag bra service !

                                         

Trillade dit, igen..

Min Ambassadeur Predator har tråkat sedan jag köpte den, fram och tillbaka till svängsta för service.
Men nu blev ja så trött att jag idag har lämnat in den för sista gången. Hoppas jag får en ny. Brukar inte vara så tjurig men efter att jag lämnat in den 4 ggr på en säsong känns de bra irriterande. Trodde den skulle vara slitstark och robust ! När ja ändå var nere på Skeppa Marin blev det ett köp ändå. En Revo Toro HS. Verkar vara en grymt skön rulle. Henke är grymt nöjd med sin så, då fick de bli en sån. Nu är det slut med 3veckors perioder utan rulle för någon ska på lagning. Kanon !

Förra veckan köpte jag också en Bandit, en svartzonker tail och en ny tång. Trots att våren känns långt borta så måste man ladda lite.
Den här våren spräcker ja 10gränsen. Lita på mig.

                 

RSS 2.0