Ismete.

Aa, idag har vi kört ett riktigt pass på isen. Det blev "storgädde-viken" som blev offer för vårat ständiga borrande.
Vi åkte vid kl 08.00 för att möta Pelle, Chrilles mörtkontakt vid OKQ8. Han skulle själv iväg och fiska så de blev lite snack innan vi vinka hejdå och åkte åt varsit håll. På vägen plockade vi upp Conny som var riktigt sugen på att få fingrarna dränkta i gäddslem.

Det började med en lagom jobbig promenad fyra hundra meter i massvis med snö. Men välframme på isen gick det lättare. Vi satte ut våra spön direkt för att känna att vi verkligen fiskade. När metspöna var ute gick vi ett 30tal meter bort för att pimpla borre under tiden.
Tiden gick och ja kände att de nog inte blir något idag. -Suck, de känns inte rätt. Men mitt i mitt negativa tänkande säger conny frågande -Den där vippan står ju upp?. Va fan de är ju mitt spö ! svarade jag snabbt och kastade pimpelspöt åt sidan. En snabb spurt fram och ja nitar mothugget. Fisken följer väldigt enkelt med för att plötsligt ursinnigt rusa ! Sliren på haspelkvarnen morrar sexigt ! Hjärtat bultar och skickar glada vibbar i hela kroppen.
Gäddan syns efter en liten stund genom hålet.  Utan att tänka på förstorings-glas-effekten i pimpelhål.. Shit ? Fan va stor den är !! Efter lite trix att få tag på gäddan kommer den upp ur hålet. En trind och fin 5,5kgs är ett faktum.
Årets första gädda landad och allt känns så jävla mycket bättre !

  

Hoppet om fler gäddor är stort och vi borrar nya hål och flyttar spö efter spö. Tiden går snabbt..
Inget händer. Lika snabbt som hoppet steg försvann de..

För att göra en lång story kort så prövar vi olika strategier för att komma fram till något vettigt.
Dagen lider mot sitt slut så vi packar ihop allt övrigt trams och kikar på vipporna under den sista tiden..
Plösligt sänker sig vippan längs in mot vassen sakta sakta ner mot hålet.. sen snabbt upp en bit. Fan äre fisk ? Det rycker i conny som vet att det är hans tur att kroka.. Vänta lite conny så du inte skrämmer fisken ! Vippan sänks åter igen snabbt och fjooong så gungar vippan upp. Conny rusar som självaste Usain Bolt. Krokningen sitter och drillen blir hård. Fisken rusar.. släpp lina conny ! De går inte flämtar han förtvivlat.. Smack !!
Det ekar i hela viken.. men conny står tyst. Linan gick av ? Fan rullen funkar ju inte för fan..
Connys gammla nylonlina har legat i lådan förlänge. Synd.

Både chrille och conny blir fisklösa. Synd för dom !
Sen blev det att packa ihop och åka hem.

Tack och adjö !

Kommentarer
Postat av: Morfar

Slulle vara gott någon gång med färsk fisk istället för fiskpinnar.

2010-03-19 @ 15:54:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0