Sista Oktober blev en fin dag..

Kl 8 imorse plockade jag upp Bauer och Ante, det var dags för oktobers sista gäddfiske.

När vi kom ut till båten stod vi först på bryggan och pillade med beten.. Just bara för att komma igång lite.
Efter de var det full fart mot dagens arena. Vi kallar den "storgädde-viken" lite internt. Ett sånt namn ger ju en viss respekt. Vi började fiska av första stället där vi brukar kunna nypa en och annan fisk, men ingen var hemma.. det hade knappt gått en halvtimme och Bauer började redan gnälla på att han frös. Åh oj vad han frös.. det smittade tydligen av sig och ante började han också att gnälla. -Fan ! vad är ni för jävla småbarn ? Bauer fnittrade och sa -Bara för du är ute och lägger tak när det är 20 minus..Vi fiskade av platsen och puttrade fram en bit där vi ankrade. Vi matade av sträckan noga och dennis svor över att de inte finns någon fisk. Så jag drog min klassiska bluff -JAPP ! där satt den.. men dennis synade inte utan fatta galoppen direkt.. Det roliga var att sekunden efter högg den och jag landade min första fisk för dagen. - Sa ju de, De va fisk hehe.. En stund senare krokar ante sin första och han blir genast mycket varmare i kläderna.
Dennis svär fortförande..

Fisket var förvånansvärt trögt.. Vädret kändes ju kanon ! Västan och växlande molnighet ?

Vi byter vik och lägger ankaret på nytt.. dennis kastar av en fläck flera gånger samtidigt som han svär.. jag kan inte låta bli att tråka honom lite. - Varför tog du inte gäddan som stod där ? jag gav dig ju chansen ?
Efter det sveper jag min bandit precis intill vasskanten och bara några jerk senare smäller det.. Fisken visar sig inte utan går tungt och stånkar.. -Fan den här känns grov.. Jag lägger på lite mer press och försöker trycka upp den till ytan men den vill inte.. för första gången på länge hinner jag tänka många tankar om fiskens storlek.. jag ser framför mig hur jag lyfter in mitt nya pb på 11,3kg med ett säkert grepp i gälen.Fisken visade sig tyvär inte vara så stor, den petar inte ens ner mitt pb. Utan det var en fin 7kilos fisk på 98cm som bara var riktigt tjurig just idag. Men kul iaf !

Dennis menar att fiske bara är tur och säger att för dom som är intresserade ligger hans utrustning på blocket ikväll. Men kastet efter tar han sin första och sjunger upp sig direkt. Innan vi drog vidare åkte vi rakt över viken för att höra med Perra & co som också var ute och nötte, för att se hur det går för dom. Till vår sanna glädje går det lika trögt för dom.
Vi drar oss in mot nästa plats som ska fiskas av noggrant. Vi bestämmer oss för att äta på vägen. Korvgrillning är något som är uppskattat en lite små kylig dag som denna. Men så var det dehär med engångsgrillar ? Vem FAN var det som kom på att skriva "Perfekt till utflykter, fiske och campingturer". Jag blir förbannad varje gång man ska tända en sån där skitgrill. VIPPS så brinner tänd-pappret upp. Kolen ? Nej nej, det brinner ju inte.. Dennis föreslår att vi ska äta rå korv. Men vi minns dom råa korvarna på Pike Open och gör ett tappert försök att tända grillen på annat sätt. Men hur? när det inte finns ett torrt stycke ved/pinne/löv/gräs.. you name it i naturen denna dag !

Jag föreslår en hint av bensin som tändvätska. Men dennis vägrar. Ante frågar värför och han får ett snabbt svar.
Tror du jag ska äta bensin-korv eller ? Vet du hur farligt bensin är ? Vi garvar, LUGN de hinner dunsta innan vi lägger på korven. Vi får igenom förslaget trots ett visst mothåll. Problemet var nu löst.

                                                

Fisket går efter lunch ännu trögare och vi nöter av alla möjliga platser men gäddorna är tröga och vi bommar några men inget mer !
För att inte mölja på om kommentarer hit och dit, tjafs som uppstår när fisken lyser med sin frånvaro.
Så hoppar vi fram en bit. sviiiiiiiiiiiiiiiiiiishhhhhhhhhhhhhhhh.

Vi åker tillbaka till ruta ett. Där hittar vi fisken igen. Vi krokar några små och bommar ett par stycken. Sura dennis ler igen. Fantastiskt ! Klockan springer iväg och solen orkar inte riktigt hålla sig uppe. Så vi rundar av fisket och summerar en ganska seg dag IGEN men vi har ju haft de trevligt iaf ! Att käfta i båten har en förmåga att höja tempen lite.. Dennis kallas nu mera Kvist-Dennis pga sina små killande kvistar till gäddor och ante, aah.. De håller vi inofficiellt. Jag där emot kallas 77an (om jag får välja ett coolt namn själv) efter att jag tagit min 7e gädda över 7 kilo i år ;)


Onsdag, en halv vecka kvar..

Har knappt hunnit glömma förra helgens fiske men har redan börjat smida nya planer inför kommande fiske.
På lördag blir det ut och ösa igen. Vi får väl hoppas på lite bättre tryck i fisken. Sist var det ju som ni kunnat läsa er till trögt med många timmars slit.

Satt uppe på verkstan idag och pillade med betena, på lunchen såklart. Fixade till några Zam tail som jag inte varit nöjd med. Har ändrat kroken i tailen osv för bättre krokningar.
Som sagt, på lördag.. då drar jag och ante ut för att möta våra kära gäddor igen. Båten ska snart upp för sin hundra timmars service . Så det känns lite vemodigt när man tänker att den riktigta säsongen snart är över.
Sen kommer jag ju självklart fiska ändå men allt kommer vara mer komplicerat, traila båten osv.

Tillbaka till topic, äh.. de finns nog kanske inte så mycket mer att säga än att på lördag kommer dom syna insidan av båten :D


                      gammal bild från i våras, premiär turen med båten.

Demon Pike St Anna.

Pratade om upplägget i fredags med Dennis. Men dennis hade plötsligt med väldigt kort varsel ändrat planer och ställde in. Jag satt då i soffan, tittade stummt på jenny som frågade "- Vad är de nu då?" Hon såg på mig att jag blev förtvivlad. Blir det ingen tävling ? Fan. Jag tänkte länge hur jag skulle lösa problemet. Här gällde det att tänka snabbt. Med endast 12 timmar kvar till starten var jag ensam. Jag samlade mina tankar och gjorde det jag inte trodde jag någonsin skulle göra. Tanken slog mig när jag såg ett sms jag fått från Chrille tidigare i veckan, där han frågat om vi skulle bilda ett lag till denna tävling. Jag tog upp telefon och smsade Chrille i team "Slät om Baken".. För övrigt vinnarna i St Anna Pike Open. Vi har fiskat med varann förr men att fråga om en plats i laget kändes som att sjunka lågt. Men vad skulle jag gjort ?

Det tog inte lång stund innan det plingade till i telefon. Det var goda nyheter, chrille och jimmy accepterade min förfrågan. Då var det bara att fokusera på fisket igen. Problemet var löst !
2 Team i samma båt. "SlätOmBaken" featuring. "No Name"

kl 05:35 i totalt mörker blev jag hämtad. Vi åkte ner till Stegeborg där starten skulle gå och där också Chrille har sin båt. Väl nere med 15min kvar till samlingen var det inte en själ vid hamnkrogen.
-Vad fan nu då? Blir de ingen tävling?
Men efter en stunds stampande kom tävlings arrangörerna. Vi tog snabbt vår planka. Reglerna var enkla, fångad gädda fotas mot mätplankan och skickas snabbt tillbaka i vattnet.
Vi stack bort till båten och lastade i prylarna i båten och puttrade sedan ut..

När starten gick lade vi vårt fiske där jag och Ante hade haft bra fiske förra veckan.
Det tog inte lång stund förns Jimmy krokade första fisken.. En liten gynnare, men som man brukar säga "En liten kvist killar mer".. Det tog bara några kast till så satt nr 2 för jimmy. -Härligt ! Killen är ju het idag" efter en stund krokade jag första fisken.. en fin liten bit på ca 2-3kilo. Det blev foto på den bara för att känna att vi tagit klivet in tävligen. Snabbt efter det kom Chrilles första, en på 78cm. Jag tog en till efter det och kände att de nog skulle bli en grymt bra dag. "Nu fattas bara dom stora!!!" Efter en timmes fiske hade vi krokat 5 fiskar. Ingen stor men fisken fanns där och det vara bara frågan om när den skulle hugga.
Chrille insåg att vi inte hade mycket olja kvar och ringde ett snabbt samtal till hans farsa.
Vi fiskade en stund till utan framgång, sen åkte vi in till bryggan igen där Chrilles farsa kom med olja. Efter ett snabbt depå stopp var vi igång igen..Snabbt tillbaka mot första viken.. men stannade på vägen och fiskade av en vasskant. Där krokade jag en fet men liten gädda i 3-4kg klassen. 79.5cm. Vi svor att vi bara fick småfisk och undrade vad som var problemet.
Vi fiskade ytterligare av viken vi börjat i. Där tog vi två snabba fiskar igen. MEN SMÅ !
Men dagen blev inte som vi trott.. Vädret sa "bra fiske" men sanningen var en annan.
Vi fiskade, fiskade och fiskade.. Men utan hugg. Inte ens ett litet pet.
Draglådan låg utspridd i båten och alla beten som fanns hade fått sin tid men vi hittade inga färger som gav fisk.
Humöret började till slut svika och vi diskuterade vad som var fel. Pratade om andra dagar då man fått mycket fisk. Hade dom andra lagen lika dåligt fiske?  Klockan gick trots motgångar fort och vi som var i stegeborgs området, kände att det inte var någon idé att åka någon längre vart.. Vi fiskade av sista vassen och jag tog en liten snipa.Klockan blev 15:30 och med 30 min kvar av tävlingen bestämde oss för att åka in till bryggan, packa in i bilen och dra oss till samlingen.

Väl på samlingen hörde vi att fisket hade varit grymt dåligt för alla tävlande. Vi började fundera på att lämna in kameran och se om vår 79,5 cm fisk skulle räcka till placering.
Det visade sig att det räckte till en 2a plats. haha, är det sant ? hur är det möjligt!
Vi tog även 4e platsen med Chrilles 78centimeters.

Resultat, topp 3:

Team Demon 2
Team No Name/SlätOmBaken
Team Demon 1


Man kan väl summera dagen som grymt seg med bara 9 fiskar i båten på 9 timmar.
Men som lite tröst tog vi andra platsen och vann även på lotteriet. Jag tog en Tica Haspel rulle, Chrille fick ett Kinetic Spö och Jimmy en Westins Jerk. Ni kanske tycker att ett jerkbait inte är så kul, men Jimmy har en väldigt speciell relation till Westins nu mera.
Tack för en trots allt trevlig dag !!
Du har ett paket att hämta..

Klockan 12:30 fick jag ett sms, posten meddelar att jag har ett paket att hämta ut på ica. Yes! Alltid lika kul när man får hem lite nya prylar att pilla med. I det här fallet var det min nya haspel-rulle.

Satt härom kvällen och bläddrade mig fram genom alla butiker på nätet. Sodershopen.se Attitudebaits.com mfl.
Sen kom jag fram till fishit.com, det oj så stor BeOutdoor. Har länge tänkt att köpa denna rulle men har tänkt att va fan min som jag har håller nog några drillar till. Men när jag förstorade bilden på denna fina Shimano kvarn.. ja, då slog det mig. -Fan, den här är nog dubbelt-dubbelt så bra som den jag har och den är kommer vara ny !
Jag hann inte tänka mer på det innan den låg i kundvagnen  och för att runda av siffran köpte jag två Ismo Zalsa 20g. Det, för att jag tänkt skänka lite tid åt vår silvriga öring i skärgården. Vipps så var man av med mer pengar. Men det kanske de är värt? Har man ingen annan hobby att lägga pengar på kan man lika gärna lägga allt på den enda man har !

Vi är väl bra på det fiskare, ljuga för oss själva att vi behöver det. Precis som spelmissbrukare tycker att "en tusenlapp till skadar väl inte".

Nog om det. Här är den min nya Shimano Nasci 2500.


Blodad tand..

För 2 veckor sedan klarade vi av St Anna Pike Open med nöd och näppe.. Team No Name tog tävlingens största gädda, 111cm lång och 9.6kg.
Men i totalen var vi en bra bit från vinst. Även om många inte ens hade kontakt med fisk, flera lag gav upp och t.o.m avlutade tävlingen innan målgång.
Fisket var riktigt segt. Nio timmars fiske med endast två landade fiskar. Bauer skulle sälja allt och bara fiska fettfene fiskar men hade redan dagen efter ändrat sig.

I helgen hade jag och Ante grymt mycket kontakt med stor fisk. Även om gäddorna inte riktigt var i stöten landade vi 7 fiskar med en topp på 7kg.
Det som gjorde dagen lite extra spännande var just att vi hade följe ända in till båtkanten av ett flertal gäddor mellan 8-10kg.

Jag och Bauer diskuterade saken över telefon och efter att jag skvallrat om helgens fiske beslöt vi oss för att ställa upp.
Trots en taskig dag den 10okt fick vi lite blodad tand av tävlandet och vill ha revansch nu i en kommande tävling.
Demon Pike St:Anna. Upplägget är simpelt, största gäddan vinner hela skiten !

Även om jag känner en viss skeptis till denna tävling då det räcker med en tävling i Stegeborg enligt mitt tycke, kan nog denna tävling ändå vara kul. Konkurrera med Pike Open? Nae..

skitfiske/ jocke


Att stjäla en idé..

Att stjäla en idé, det är något folk inte ofta uppskattar.
Men när det handlar om att göra en fiskeblogg,
aah.. det kommer säkert uppskattas ändå.


Som folk säkert redan förstår kommer denna sida uppdateras om inte dagligen men
 några dagar i veckan om fiske och allt det runt om. Fisketurer kommer summeras,
tankar och funderingar kommer att delas och bilder kommer publiceras.
Just nu är man ju i stadiet där man inte känner sig
så hemma med bloggandet men det är nog något man kommer in i.
Att formulera sig på ett kul och intressant vis är nog något man också lär sig.
Man är ju plåtslagare av en anleding.
Jag tog alltså den korta vägen och hoppade journalist högskolan
vilket innebär att Jan Guillou mfl ligger steget före.
Själva bloggen kommer att fin putsas till en mer fiskevänlig miljö framöver.
                                                                                                                        / Joakim Söderholm


RSS 2.0