Sista färden..

Nej kanske inte riktigt. Men sista turen med min båt för i år, aa det var de nog.

Dagen började med försovning. När vi kom ut till kåreholm satt Matsa ihop kurad i sin bil med en smått tjurig min.
Han log och skakade på huvudet -En timme sent !
Men riktigt så länge hade han inte väntat, han var också lite sen. Aja, det var inget att tjura om.. däremot var inte vädret de härligaste. Molnen var så tunga att de hade kontakt med ytan, vinden ven och regnet droppade i nacken. Kanon !

Fisket i sig började med fisk ganska så snabbt, matsa kvittrade härlig i båten..
Men det var trögt i vanlig ordning.. de flesta vikarna var redan upptagna av andra båtar så våran plan gick inte riktigt vägen. Vi började undra om vi missat någon tävling.
               

Jag tog en liten snipa inne i storgädde hörnet som matsa så väl valt kallar det, han missade också en gynnare där.
Vi fiskade oss vidare till nästa hörn där ja fick ett hugg med härligt plask.. fisken simmade snabbt utåt och jag kände att det var bättre kaliber på den. Matsa har som vanligt sina fulkknep för sig och snodde in sig i min lina. Allt för att han inte ska gå förlorande hem. Men de löste sig ganska snabbt och ja kunde landa en trind gädda på 5kg.
              
Som ni kan se på bilden muttrade matsa att man inte ska hålla fram fisken då den som vi vet ser större ut. Nära kroppen, det är det ända rätta. Matsa, du borde prova.. man får inte mycket respekt med 3kgs gäddor ;)

Ju längre dagen gick ju blötare blev vi. Farsan började tjata om fika trots att han hade tjuvstartat redan en och två gånger. Vi tog en macka och snackade lite skit. Sen var de bara ösa igen.
Jag hade en fin gädda som gjorde en snudd på piruett intill båten.
Under fikat ringde chrille till matsas telefon. Men matsa befarade det värsta och svarade inte då.. jag frågade om han skulle ringa upp men han frös om fingrarna. Så ja slog en pling för att få en rapport om hur de gått för dom såhär långt. Dom var nämligen nere vid ramsdal och fiskade. Men de gick skit.. bara en landad gädda.

Skönt tänkte vi och var nöjda med våra tre. Eftersom vi skulle traila hem båten osv blev det ingen lång dag utan vi började fiska oss hemåt vid halv 12. Mycket mer blev det inte.. ett gäng efterföljare och missade fiskar men icke.

Ännu en seg dag skrevs ner i blocket. Nu är båten på hemma plan och de känns på sätt och vis skönt. Att få en paus i gäddfisket kan nog behövas. Då får man liksom en nytändning.

Tack och adjö kåreholm för denna säsongen.

Kommentarer
Postat av: Jenny

GUD SÅ SKÖNT ATT HÖRA...

2009-11-14 @ 16:36:17
URL: http://jennynilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0